Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr






Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Τελευταία συνάντηση της Λέσχης για το σχ. έτος 2013 - 2014

Οι συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης για Εκπαιδευτικούς ολοκληρώθηκαν για φέτος την Τετάρτη, 30 Απριλίου, με την επίσκεψη της συγγραφέως Χριστίνας Καλαϊτζή (περισσότερα για τη συγγραφέα και το βιβλίο της εδώ).


Η Χριστίνα που εκτός από τη συγγραφή έχει ασχοληθεί με την παιδική λογοτεχνία και τη δημιουργική γραφή σε πανεπιστημιακό και ερευνητικό επίπεδο, μας μίλησε για τη διαδικασία συγγραφής του βιβλίου της Μάγισσα Ραδίκλεια. Παράλληλα, με τη μορφή εργαστηρίου, μας εισήγαγε στο κλασικό παραμύθι, τη δομή και τις αφηγηματικές τεχνικές του, εστιάζοντας στη διδακτική αξιοποίησή του μέσα από τη δημιουργική γραφή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 
Έτσι η τελευταία μας συνάντηση έκλεισε άκρως δημιουργικά, αφού και εμείς "παίξαμε" με ασκήσεις δημιουργικής γραφής με θέμα τα κλασικά παραμύθια, ενώ ταυτόχρονα ενημερωθήκαμε και συζητήσαμε για ένα είδος με το οποίο δεν είχαμε ασχοληθεί ξανά.
Ευχαριστούμε, λοιπόν, τη Χριστίνα Καλαϊτζή για την επίσκεψή της και ελπίζουμε και σε άλλες δημιουργικές συναντήσεις την επόμενη με γνώμονα πάντα την αγάπη για το παιδικό βιβλίο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου