Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr






Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων

Αντώνης Παπαθεοδούλου, Από τη Γη στη Σελήνη ή το κανόνι της ειρήνης!, εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή, Παπαδόπουλος   
Ακόμη ένα βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου για μικρότερα (ή μήπως όχι;) παιδιά, βασισμένο στο κλασικό βιβλίο του Ιουλίου Βερν. Κείμενο μεστό, που αποδίδει πολύ ωραία και απλά την ιστορία. Οι εικόνες της Ίριδας Σαμαρτζή απογειώνουν το κείμενο και μεταφέρουν όλη την ατμόσφαιρα της εποχής και το πνέυμα του Ιουλίου Βερν.
Ένα βιβλίο που λάτρεψαν τα παιδιά μου και εγώ!
Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο εδώ
                                            Διαβάστε την παρουσίαση του Απόστολου Πάππου εδώ 

Λήδα Βαρβαρούση, Ένα πουλί... στην πρίζα, Παπαδόπουλος
Στη γνωστή πλέον σειρά των έμμετρων εικονογραφημένων βιβλίων της Λήδας Βαρβαρούση, προστέθηκε ακόμη ένα, με θέμα το διδίκτυο και την απομόνωση, δοσμένο όπως πάντα με χιούμορ και φαντασία!




Βασίλης Κουτσιαρής, Μάγισσες γόμες, εικονογράφηση Κονταίου Αιμιλία, Μίνωας
Μάγισσες είναι οι γόμες που ξελογιάζουν τα παιδιά και θέλουν να τις αποκτήσουν με κάθε τίμημα! Ακόμη κι αν αυτές οι γόμες ανήκουν στους καλούς τους φίλους... Αυτό έπαθε και η Νικολέτα, που δεν μπόρεσε να αντισταθεί!
Ένα τρυφερό και καλογραμμένο βιβλίο για την ανάγκη των παιδι'ων να παίρνουν κάτι που δεν τους ανήκει. 
Συμπληρωματικά στο κείμενο λειτουργεί και το άρθρο της  ψυχολόγου Μαρίας Δρόσου στο τέλος του βιβλίου, με τίτλο: «Όταν τα παιδιά παίρνουν κάτι που δεν τους ανήκει…». Εκεί προτείνεται  στους μεγάλους συμβουλευτική συμπεριφορά για μια αποδοτική επικοινωνία με μικρούς.
Για να δείτε παρουσίαση του βιβλίου από την Αθηνά Μπίνιου εδώ.

Φίλιππος Μανδηλαράς, Η πρώτη μου Βίβλος, Εικονογράφηση Ναταλία Καπατσούλια, Παπαδόπουλος
Δύο βιβλία του Φίλιππου Μανδηλαρά από τη σειρά "Η πρώτη μου Βίβλος", τα οποία μεταφέρουν με απλά λόγια και όμορφη εικονογράφηση, ιστορίες από τη ζωή του Χριστού. Ιδανικά για κάθε παιδί, μεγάλο και μικρό!
Για να δείτε το πρώτο κεφάλαιο από Τα Θαύματα του Χριστού εδώ.
Για να δείτε το πρώτο κεφάλαιο από την Ανάσταση του Χριστού εδώ.

Germano Jullo, Albertine (εικονογράφηση), Οι Ουρανοξύστες, (μετάφραση Χρήστος Μπουλώτης), Μέλισσα
Ένα ιδιαίτερο εικονοβιλίο, μη συνηθισμένο για τα ελληνικά εκδοτικά δεδομένα. Μέσα από τα σκίτσα της Albertine και ένα κείμενο, που ουσιαστικά απουσιάζει και περιορίζεται μόνο σε επεξηγηματικές λέξεις και φράσεις, δίνεται η ιστορία δύο πλούσιων αντρών που ανταγωνίζονται για το ποιος θα φτιάξει το μεγαλύτερο και πλουσιότερο σπίτι. Πόρτες από ατόφιο χρυσάφι, ακριβά έργα τέχνης, ακριβοπληρωμένοι επαγγελματίες και πολλές άλλες λεπτομέρειες δίνονται, προκειμένου να αποδοθεί η αμετροέπεια και η ένταση αυτή της διαμάχης. Τα αποτελέσματα; λίγο ή πολύ αναμενόμενα, αλλά πολύ ουσιαστικά και κατάλληλα για περεταίρω συζήτηση.
Ένα βιβλίο που αξίζει να υπάρχει σε όλες τις βιβλιοθήκες!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου