Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, μόνιμες συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr


Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Ένα ξεχωριστός συλλογικός τόμος από τους συγγραφείς και εικονογράφους του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με τίτλο "Το γέλιο κάνει καλό στο σχολείο"!

Μια υπέροχη ιδέα του Αντώνη Παπαθεοδούλου, γεμάτη αγάπη και προσφορά, η οποία αμέσως υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Τμήμα της IBBY - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Μια κοινή δράση 88 συγγραφέων και 88 εικονογράφων, οι οποίοι δούλεψαν εθελοντικά για να προσφέρουν με τις ιστορίες και τις εικόνες τους γέλιο στα παιδιά.

Πρόκειται για ένα συλλεκτικό συλλογικό τόμο, ο οποίος θα διατεθεί αποκλειστικά σε Συλλόγους Γονέων (ή όπου δεν υπάρχουν, σε Συλλόγους Διδασκόντων), οι οποίοι αφού φροντίσουν να μείνει οπωσδήποτε ένα αντίτυπο στη Βιβλιοθήκη αλλά και σε κάθε τμήμα του σχολείου για να το διαβάζουν οι μαθητές, μπορούν να διαθέσουν προς πώληση τα υπόλοιπα σε εκθέσεις βιβλίου, συνεργαζόμενα καταστήματα της περιοχής, παζάρι ή αλλού, στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ.
 

Τα έσοδα από την πώληση θα πάνε εξ ολοκλήρου, μέχρι το τελευταίο λεπτό, στο σχολείο, κι έτσι οι αστείες ιστορίες μας, εκτός από γέλια, μπορούν να μεταμορφωθούν σε…

πετρέλαιο για θέρμανση,
μπογιά για το βάψιμο μιας τάξης,
πρωινό για τη σίτιση μαθητών με οικονομικές δυσκολίες,
σχολικά υλικά για τους μαθητές που δεν μπορούν να τα αγοράσουν
βιβλία για τη δημιουργία ή τον εμπλουτισμό μιας σχολικής βιβλιοθήκης
ή οτιδήποτε άλλο κρίνουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του σχολείου!
 

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων ή Γονέων θα μπορούν επίσης να απευθυνθούν στον Δήμο ή να αναζητήσουν ακόμη και άλλους μικρούς τοπικούς χορηγούς οι οποίοι θα αγοράσουν τα βιβλία και θα τα χαρίσουν στα παιδιά. Οι ίδιοι οι μαθητές θα μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή. Φανταστείτε την ικανοποίηση τους όταν συγκεντρώσουν τα χρήματα για έναν σημαντικό σκοπό που μόνοι τους επέλεξαν. Έτσι, το βιβλίο θα γίνει το μέσο και ίσως και η αφορμή για να αναλάβουν δράση!

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο, τώρα του βιβλίου... Υπέροχες μικρές ιστορίες (της μιας σελίδας), οι οποίες συνοδεύονται από την "προσωπική τους εικόνα". Ποικίλα κείμενα και θέματα με το μοναδικό ύφος κάθε συγγραφέα και τη μοναδική πινελιά κάθε εικονογράφου. Ίσως το μοναδικό σύγχρονο βιβλίο, όπου συγκεντρώνεται το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων εικονογράφων και συγγραφέων.
 

Απλώς... απολαύστε το και μην ξεχάσετε να το διαδώσετε!
Δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου