Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, μόνιμες συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr


Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Νέα βιβλία κυκλοφορούν, έτοιμα να μας ταξιδέψουν!

Winter Jeannete
Μαλάλα, ένα γενναίο κορίτσι/Ικμπάλ, ένα γενναίο αγόρι
Παπαδόπουλος
Δύο παιδιά από το Πακιστάν, δυο αληθινές ιστορίες σε ένα  βιβλίο up-side down (διπλής όψης και ανάγνωσης), το οποίο όμως δεν τονίζει τελικά την αντίθεση, αλλά την ομοιότητα. Δυο παιδιά, θύματα βίας, αλλά και έμπνευσης για όλο τον κόσμο! Εξαιρετικές ιστορίες με εξαιρετική εικονογράφηση για τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο εδώ
Δύο παιδιά. Η Μαλάλα κι ο Ικμπάλ.
Και οι δύο τόλμησαν να υψώσουν τις φωνές τους.
Και οι δύο υπήρξαν θύματα ανείπωτης βίας.
Και οι δύο αποτελούν έμπνευση για τον κόσμο.
Η Μαλάλα τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2014.
Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
- See more at: http://www.epbooks.gr/product/101281/%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB#sthash.ayzEADxA.dpuf
Δύο παιδιά. Η Μαλάλα κι ο Ικμπάλ.
Και οι δύο τόλμησαν να υψώσουν τις φωνές τους.
Και οι δύο υπήρξαν θύματα ανείπωτης βίας.
Και οι δύο αποτελούν έμπνευση για τον κόσμο.
Η Μαλάλα τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2014.
Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
- See more at: http://www.epbooks.gr/product/101281/%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB#sthash.ayzEADxA.dpuf
Χριστίνα Φραγκεσκάκη
Άμπερ φάμπερ βγε!
Εικονογράφηση: Μάρια Μπαχά
Πατάκης
Τρεις πανέμορφες λυρικά δοσμένες ιστορίες με τη μοναδική γραφή της Χριστίνας Φραγκεσκάκη... Κάτι από παραμύθι...
Δείτε το οπισθόφυλλο:
Γιατί οι άνθρωποι στις τρεις πολιτείες δεν ακούνε ιστορίες; Το αγόρι γιατί φορά τα σιδερένια του παπούτσια; Ο κύριος Παύλος, παραπέρα, τι πουλά; Οι αγοραστές γιατί κάνουν ουρές µες στην αυλή του; Kαι η άνοιξη γιατί φέτος δε φάνηκε στην άκρη του χειµώνα; Τι είναι αυτό που δεν το έχουν και το βρίσκουν, το ’χουν, το χάνουν και το ξαναβρίσκουν; Αυτό που όλα τα γυρίζει, τα κάνει αλλιώς; Άµπερ φάµπερ βγε! Tρεις ιστορίες για τις λέξεις που λιώνουν τους πάγους για να συναντηθούµε µε την άνοιξη.
Δείτε την παρουσίαση του βιβλίου από την Έλενα Αρτζανίδου εδώ

Λίλη Λαμπρέλλη
Το κοντολαίμικο κοτσύφι
Εικονογράφηση: Βάσω Ψαράκη
Πατάκης
Ένα ακόμη παραμύθι από τη Λίλη Λαμπρέλλη, γεμάτο αλληγορίες και συμβολισμούς. Το μικρό κοτσύφι γεννιέται σε έναν κόσμο καθόλου παραμυθένιο. Μέσα  από το χωράφι με τις τσουκνίδες που τσιμπάνε με τη χλεύη τους, πέρα από τον βάλτο όπου μπορείς να κολλήσεις για πάντα, το κοτσύφι περνά και κατορθώνει με τη δύναμη της φιλίας να φτάσει στη λιμνοθάλασσα και να ανοίξει τα φτερά του, όπως του αξίζει! 
Ένα όμορφο κείμενοπου απογειώνεται με τη μοναδική εικονογράφηση της Βάσως Ψαράκη.


Μαρία Ρουσάκη
Η αδερφή μου είναι δράκος
Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός
Πατάκης
Ο Δαμιανός υποφέρει από τον ανεξέλεγκτο θυμό της αδερφής του. Ένα θυμό, που σίγουρα πολλά αδέρφια έχουν νιώσει... Ποια είναι άραγε τα μικρά βήματα, οι μικροί δράκοι, που μας οδηγούν στη μεγάλη έκρηξη; Πώς νιώθουμε εμείς και πώς νιώθουν οι άλλοι; 
Ένα βιβλίο χωρίς στερεότυπα, για να μας θυμίζει ότι.... ακόμη και τα κορίτσια θυμώνουν, πόσο μάλλον οι μεγάλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου