Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, μόνιμες συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr


Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

2 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου - Δράσεις στα σχολεία της Ανατολικής Αττικής

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου σήμερα και όλοι όσοι αγαπάμε την παιδική λογοτεχνία γιορτάζουμε!
Με σχολεία περιοχών της Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής τέσσερις δράσεις έχουν προγραμματιστεί για τον εορτασμό της ημέρας αυτής και έχουν ενταχθεί στις δράσεις του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Με τη συνεργασία της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κα Βέρα Βορύλλα, «περιπλανιόμαστε» στην πόλη και γνωρίζουμε σημαντικά σημεία της. Στεκόμαστε σε αυτά, διαβάζουμε αντίστοιχα βιβλία και παίζουμε φιλαναγνωστικά παιχνίδια. Έτσι, 
  • με το Δ.Σ. Μαλακάσας θα σταθούμε στη βρύση του χωριού και θα διαβάσουμε το Κρυμμένο νερό της Λιλής Λαμπρέλλη, 
  • με το 2ο Δ.Σ. Γλυκών Νερών θα επανασχεδιάσουμε τη γειτονική του πλατεία μέσα από το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου Το πλανόδιο πάρκο
  • με το 2ο Δ.Σ. Παιανίας θα γνωρίσουμε το Μουσείο Βορρέ, ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης, με τη βοήθεια του Παλιόπαιδου της Αγγελικής Δαρλάση και  
  • με το Δ.Σ. Αυλώνα θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό μουσείο της πόλης, όπου θα διαβάσουμε παραδοσιακά παραμύθια από το Τεσσεροφύλι της Ζωής Βαλάση.
Φωτογραφίες και εντυπώσεις θα ακολουθήσουν σε επόμενες αναρτήσεις....
Happy Children's Book Day!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου