Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, μόνιμες συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr


Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Συνάντηση με τη συγγραφέα Παναγιώτα Πλησή

 
 
 
 
Στην τελευταία συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης πριν από το Πάσχα, μας επισκέφθηκε η συγγραφέας Παναγιώτα Πλησή (περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα και το έργο της εδώ) με αφορμή το βιβλίο της:

 
 (δείτε το βιβλίο εδώ)
 
Με την Παναγιώτα μιλήσαμε διεξοδικά για το σύνδρομο Άσπεργκερ, από το οποίο πάσχει ο ήρωας του βιβλίου της και για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών στο σχολείο. Επίσης μας μίλησε για το πώς σκέφτηκε να γράψει για ένα τέτοιο θέμα, αφού για το σύνδρομο Άσπεργκερ δεν έχει γραφτεί άλλο βιβλίο για παιδιά. Τέλος "παίξαμε" με το βιβλίο με δραστηριότητες που μας πρότεινε η Παναγιώτα και διασκεδάσαμε αφάνταστα!
Ευχαριστούμε την Παναγιώτα και την περιμένουμε ξανά σε επόμενες συναντήσεις μας!
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου