Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, μόνιμες συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr


Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Καλή σχολική χρονιά με το Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (3-5 Οκτωβρίου 2014)Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους!
Η νέα χρονιά αρχίζει με ένα πολύ ενδιαφέρον Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου.
Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, στα πλαίσια των δράσεων βιβλίου, την αρμοδιότητα των οποίων ανέλαβε, μετά την απορρόφηση του Εθνικό Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ), διοργανώνει στους χώρους του, κατά τη διάρκεια του τριημέρου 3-5 Οκτωβρίου 2014, Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Βιβλίου με θέμα «Του κόσμου τα βιβλία… του κόσμου τα παραμύθια…». Η εκδήλωση αυτή είναι η πρώτη σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εν όψει του νέου σχολικού έτους. 

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα δοθεί η ευκαιρία σε παιδιά και εφήβους να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου, εκδοτικών και συγγραφικών έργων απευθυνόμενων στις ηλικιακές ομάδες τους, συναντήσεις συγγραφέων, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, συζητήσεις, εργαστήρια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, σειρά εκδηλώσεων και καλλιτεχνικών δράσεων απευθυνόμενη προς εκπαιδευτικούς και γονείς. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα διαμορφωθεί με τη συνεργασία των εκδοτών, των σωματείων παιδικού και εφηβικού βιβλίου και άλλων σχετικών φορέων. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κυρίως στους εξωτερικούς χώρους του Ιδρύματος, που στεγάζεται στην καρδιά του Παλαιού Ψυχικού, στην Έπαυλη Μποδοσάκη. 
Προς διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, παρατίθενται τα ακόλουθα στοιχεία:
• Αιτήσεις για οργανωμένες επισκέψεις μαθητών μπορούν να υποβληθούν έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2014 και θα καλυφθούν κατά σειρά προτεραιότητος (έντυπο αίτησης).
• Επισκέψεις των οργανωμένων ομάδων θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι. Η επίσκεψη περιλαμβάνει συμμετοχή σε κάποια από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για παιδιά ή εφήβους. Από την πλευρά του Ιδρύματος υπάρχει, επίσης, δυνατότητα επίσκεψης οργανωμένων ομάδων εκτός σχολικού ωραρίου, με συμμετοχή στις αντίστοιχες εκδηλώσεις.
• Η κατανομή των σχολείων, η ημέρα και η ώρα των επισκέψεων θα καθορισθούν αναλόγως του προγράμματος εκδηλώσεων, όπως αυτό διαμορφωθεί.
• Εφόσον η αίτηση επισκέψεως ενός σχολείου γίνει δεκτή, ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός θα ενημερωθεί ποια ημέρα και ώρα έχει ορισθεί και ποια θα είναι η αντίστοιχη εκδήλωση, την οποία θα παρακολουθήσουν οι μαθητές.

Αρμόδιος επικοινωνίας είναι η συντονίστρια του Φεστιβάλ κα Εύη Γεροκώστα (τηλ.: 210-6776540-εσωτ. 212), e-mail: egerokosta@hfc.gr.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου