Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, μόνιμες συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr


Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Θάλασσα, πες μου...με αφορμή το βιβλίο της Μαριάννας Κουμαριανού

Παρόλο που το καλοκαίρι μάς αφήνει σιγά σιγά, εμείς αντιστεκόμαστε με τις αναμνήσεις μας από την ανέμελη ομορφιά της θάλασσας...Το βιβλίο της Μαριάννας Κουμαριανού με τίτλο θάλασσα, πες μου που πήρα χτες στα χέρια μου, με ταξίδεψε σε θαλασσινά μονοπάτια...Ας τα μοιραστούμε λοιπόν...

   Μαριάννα Κουμαριανού, θάλασσα πες μου, εικονογράφηση Θέντα Μιμηλάκη, εκδ. Παρρησία
 Κώστας Μάγος, Το μυστικό της θάλασσας, εκδ. Πατάκη

 Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Η Μεσόγειος είμαι εγώ και δεν είμαι πια εδώ εκδ. Πατάκη

 Eric Carle, Ο κύριος Ιππόκαμπος εκδ. Καλειδοσκόπιο

 Ταξίδι στο θαλασσόκοσμο, το βιβλίο της Μεσογείου εικονογράφηση Χριστίνα Γαγγάδη, Κλειδοσκόπιο (βιβλίο γνώσεων)

Κριστιάν Ζολιμπουά, Η κοτούλα που ήθελε να δει τη θάλασσα εκδ. Πατάκη

Tove Jansson, Θαλασσινό ταξίδι εκδ. Πατάκης

Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου, Γιούσουρι στην τσέπη εκδ. Πατάκη (μυθιστόρημα)
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
Ελένη Σβορώνου, Το μυστικό της φώκιας, Ντεντέκτιβ Βεντουζίνι, Μεταίχμιο (μικρής έκτασης αστυνομικό μυθιστόρημα με οικολογικό περιεχόμενο)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου