Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, μόνιμες συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr


Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Λογοτεχνικές βαλίτσες που ταξιδεύουν...

Λογοτεχνικές βαλίτσες που ταξιδεύουν...2014-15


Οι Λογοτεχνικές μας βαλίτσες είναι έτοιμες να ταξιδέψουν και φέτος, αυξημένες κατά μία και φορτωμένες με καινούρια βιβλία! 
Ευχαριστούμε πολύ τους εκδοτικούς οίκους Άγκυρας, Αδελφών Βλάσση, Παπαδόπουλου, Πατάκη, Ψυχογιού και Polaris που με μεγάλη προθυμία συνεργάστηκαν μαζί μας και μας χάρισαν βιβλία τόσο για τη Λέσχη Ανάγνωσης όσο και για να μπορέσουμε να "τρέξουμε" τις βαλίτσες μας.
Οι βαλίτσες εκτός από τα βιβλία που δανείζονται σε σχολεία, περιέχουν ένα κουκλάκι - μασκότ, προτάσεις για την αξιοποίησή του, προτεινόμενες δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, βιβλιογραφία για τη θεωρία της Παιδικής Λογοτεχνίας και τη Φιλαναγνωσία και έντυπα αξιολόγησης των βιβλίων για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Τα σχολεία (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) μπορούν να δανείζονται τη βαλίτσα για ένα μήνα. Στόχος μας είναι μετά από τη γνωριμία τους με τη βαλίτσα, τα παιδιά κάθε τάξης να διαλέγουν τα βιβλία που επιθυμούν να διαβάσουν μέσα στην τάξη και στη συνέχεια να "παίξουν" με αυτά μέσα από φιλαναγνωστικές δραστηριότητες.
Εμείς ευχόμαστε Καλή αρχή και Καλές αναγνώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου