Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, μόνιμες συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr


Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων που ξεχωρίσαμε...

Μια νέα ενότητα στο blog της Λέσχης Ανάγνωσης - Φιλαναγνωσίας ξεκινά, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση για τη νέα λογοτεχνική παραγωγή που φτάνει στα χέρια μας. Αρχίζουμε λοιπόν με τις "φρέσκες" κυκλοφορίες του φθινοπώρου που μας έστειλαν εκδοτικοί οίκοι.
Καλές αναγνώσεις!

Τζούλια Ντόναλντσον, Άξελ Σέφλερ, Το Γκρούφαλο, 15η επετειακή έκδοση, Πατάκης
Το Γκρούφαλο, ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών, προσπαθεί να φάει το ποντικάκι μέσα στο δάσος. Ωστόσο με έξυπνους τρόπους το μικρό ποντικάκι γλιτώνει από κάθε κίνδυνο.
Τζούλια Ντόναλντσον, Άξελ Σέφλερ, Το Γκρούφαλο, 10η επετειακή έκδοση, Πατάκης
Το μικρό Γκρούφαλο αγνοεί τις προειδοποιήσεις των γονιών του για το δάσος  και μια νύχτα αποφασίζει να το επισκεφτεί. Άλλωστε δεν πολυπιστεύει τις ιστορίες με τον Κακό Ποντικό....
Wendy Anderson Halperin, Πατάκης
Εκπληκτικό εικονοβιβλίο για την ειρήνη, την αγάπη, την αλληλεγγύη, τον ανθρωπισμό, την αλήθεια μέσα από φράσεις σημαντικών ανθρώπων και καταπληκτικές εικόνες !!!
Δεν είναι φθινοπωρινή έκδοση (εκδόθηκε το Φεβρουάριο του 2014), αλλά είναι καταπληκτική!
Ελένη Μπακογεώργου, Ιστορίες από έναν κόσμο που δεν καταστράφηκε, εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή, Πατάκης
Τέσσερις πανέμορφες παραμυθιακές ιστορίες με δράκους, νεράιδες, και γίγαντες, που γίνονται ακόμη πιο μαγικές μέσα από την εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή.Φίλιππος Μανδηλαράς, Λέλο και Στρουθ, Ένα αλλιώτικο αδερφάκι, εικονογράφηση Ναταλία Καπατσούλια, Πατάκης
Μια μικρή εικονογραφημένη ιστορία με πρωταγωνιστές δύο "αταίριαστα" αδελφάκια σε μια διαφορετική οικογένεια.Μια ιστορία που μιλά για την υιοθεσία, τη ζήλια, το θυμό και τη διαφορετικότητα, χωρίς ίχνος διδακτισμού!
Φίλιππος Μανδηλαράς, Λέλο και Στρουθ, Ποιος φοβάται τα τσακάλια;, εικονογράφηση Ναταλία Καπατσούλια, Πατάκης
Ακόμη μια ιστορία των δυο ηρώων για τη διαφορετικότητα, τον εκφοβισμό, αλλά -κυρίως- για τη δημιουργία του εκφοβιστή!

Έλενα Αρτζανίδου, Κι εσύ μαμά...τον χαλβά σου, εικονογράφηση Αλεξία Λουγιάκη, Ψυχογιός
Μια μικρή, διασκεδαστική ιστορία για την αξία της υγιεινής και σωστής  διατροφής, μέσα το μοναδικό χαρακτήρα της Βαρσαβούλας!Σάρα Κοέν Σκαλί, Μαξ, (μτφ. Άννα Κοντολέων), Πατάκης (εφηβική λογοτεχνία)
Ένα βιβλίο-σταθµός, εξαιρετικά τεκµηριωµένο, που µιλάει µε διαφορετικό τρόπο για τον ναζισµό. Ένα συγκλονιστικό ανάγνωσµα, από το οποίο δεν µπορεί κανείς να βγει αλώβητος. 
Για να διαβάσετε κριτική του βιβλίου από την Έλενα Αρτζανίδου πατήστε εδώ.
Για να δείτε προτεινόμενες δραστηριότητες φιλαναγνωσίας για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, πατήστε εδώ
Ζωρζ Σαρή, Το γαϊτανάκι, εικονογράφηση Έφη Λαδά, Πατάκης
Η πολύ γνωστή ιστορία της Ζωρζ Σαρή επανακυκλοφορεί και παίρνει νέα πνοή από την εικονογράφηση της Έφης Λαδά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου