Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, μόνιμες συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr


Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων για καλή χρονιά!


Μαρία Παπαγιάννη, Οι μικρές ιστορίες του Πέτρου, εικονογράφηση Σ. Τουλιάτου, Π. Μπουλούμπασης, Πατάκης 
Οι αγαπημένες ιστορίες του Πέτρου της Μαρίας Παπαγιάννη από τη σειρά Χωρίς Σωσίβιο του Πατάκη, ξαναβγαίνουν όλες μαζί σε ένα βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο. Μικρές, διασκεδαστικές και ιδανικές για νέους αναγνώστες. Τα παιδιά θα τις λατρέψουν!Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Οι ιστορίες του Βιβλιοπόντικα, εικονογράφηση Κιάρα Φεντέλε, Πατάκης
Ο κλασικός, πλέον, Βιβλιοπόντικας ξαναβγαίνει με νέα μορφή. Όλες οι ιστορίες του από τη σειρά Χωρίς Σωσίβιο του Πατάκη είναι συγκεντρωμένες σε ένα σκληρόδετο βιβλίο, έτοιμες για ανάγνωση από τους μικρούς αναγνώστες!
                                                                                   

Παναγιώτα Πλησή, Μα μπαμπά, είναι χάλια!, εικονογράφηση Γιώργος Σγουρός, Κέδρος
Το νέο μυθιστόρημα της Παναγιώτας Πλησή, που μιλά για το διαζύγιο και τη ζωή σε νέες μορφές οικογένειας με χιουμοριστικό και άμεσο τρόπο μέσα από τα μάτια ενός κοριτσιού.


Βασίλης Παπαθεοδώρου, Το ημερολόγιο ενός δειλού, Καστανιώτης
Το νέο εφηβικό μυθιστόρημα του Βασίλη Παπαθεοδώρου, που δίνει γροθιά στο στομάχι. Ζητήματα επίκαιρα, με επίκεντρο το θέμα του bullying, σημαντικά για όλους του εφήβους. Μέσα από την ημερολογιακή γραφή του συγγραφέα, όλοι μας μπορούμε να μπούμε στον κόσμο τους και να μοιραστούμε κάποια συναισθάματα από την καθημερινότητά τους.
(Για να δείτε αναλυτική παρουσίαση του βιβλίου από τον Απόστολο Πάππο, εδώ)

Ντόναλτσον Τζούλια, Το Τρολ, μετάφραση Φίλιππος Μανδηλαράς, εικονογράφηση Roberts David, Πατάκης
Ένα εικονογραφημένο χιουμοριστικό βιβλίο, με το γνωστό ύφος της συγγραφέως του Γκρούφαλο.Στέφαν Πάστις, Τίμμυ Φιάσκο: Κοίτα τι έκανες τώρα, μετάφραση Μανώλης Τζιρίτας, Πατάκης
Ακόμη μια χιουμοριστική ιστορία (μυθιστόρημα) του Τίμμυ Φιάσκο, που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι αναγνώστες. Ο Τίμμυ επιστρέφει για να λύσει ακόμη ένα μυστήριο!
(Δείτε το σποτάκι του βιβλίου στο youtube πατώντας εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου