Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr






Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων για όμορφες αναγνώσεις!



Μαρία Αγγελίδου
Το Βυζάντιο σε έξι χρώματα
Κόκκινο
Χρυσό
Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
Μεταίχμιο
Δυο βιβλία γνώσεων για την εποχή του Βυζαντίου, με ιστορίες δοσμένες σαν παραμύθι. Ιστορίες για πρόσωπα και γεγονότα γνωστά, με πληροφορίες που κάνουν τη βαρετή ιστορία ενδιαφέρουσα. Τα βιβλία ξεκινούν  από τη Ρώμη το 410 μ.χ. και φτάνουν στον 11ο αιώνα μ.χ. με ιστορίες που λάμπουν και ιστορίες φανταχτερές.Ιστορίες για βασιλιάδες, μάχες, θησαυρούς, αγάπες, καβγάδες, Επαναστάσεις και ανταρσίες. Ιστορίες που θα σαγηνεύσουν μικρούς και μεγάλους και στην τάξη θα κάνουν τη Βυζαντινή Ιστορία πολύ ενδιαφέρουσα.

Παναγιώτα Πλησή
Τι κρατάει η μαμά;
Εικονογράφηση: Γιώτα Κοκκόση
Ψυχογιός
Η μαμά κρατάει το κεφάλι της. Η μαμά έχει χάσει τη δουλειά της και είναι πολύ στενοχωρημένη. Κρατάει το κεφάλι της, γιατί είναι βαρύ, αλλά μόλις πρόκειται να αγκαλιάσει τον Νίκο ανοίγει μια μεγάλη αγκαλιά και το βαρύ κεφάλι ξεχνιέται... Μια ιστορία για την οικονομική κρίση και την ανεργία δοσμένη με την αφέλεια ενός παιδιού και από την οπτική μιας μαμάς ( και όχι ενός μπαμπά), που χάνει τη δουλειά της.
Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου εδώ.

Εύα Ιεροπούλου
Το Φουσκοχώρι
Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
Μεταίχμιο
Ένα βιβλίο, που είμαι σίγουρη πως μόλις το διαβάσετε, θα έρθουν στον νου σας δεκάδες αγαπημένα μέρη. Το ίδιο συνέβη και σε εμένα...
Το Φουσκοχώρι είναι ένα μέρος μαγικό, σε μια ονειρεμένη τοποθεσία, με χαρούμενους κατοίκους που κάθε απόγευμα φτιάχνουν φούσκες. Φούσκες από σοκολάτα, από θαλασσινό ή βουνίσιο αεράκι, από φράουλα και άλλα πολλά υλικά. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που το Φουσκοχώρι γίνεται γνωστό σε όλον τον κόσμο. Τότε το χωριό κατακλύζεται από επισκέπτες, δημοσιογράφους, διαφημίσεις, παραγγελίες για φούσκες και πολλά "πρέπει" που κάνουν τους κατοίκους να ασφυκτιούν και να θέλουν να δραπετεύσουν από το μέρος που κάποτε ήταν όνειρο και τώρα έγινε εφιάλτης...
Με το όμορφο κείμενο και την καταπληκτική εικονογράφηση, είναι βέβαιο πως κάθε αναγνώστης θα ταξιδέψει  με τη φαντασία του σε γνωστά και άγνωστα μέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου