Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr






Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων για να αποχαιρετήσουμε γλυκά το 2015...

Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Ο Αληθινός Τρικεράτωψ φοβάται;
Εικονογράφηση: Καπανίδου Κωνσταντίνα
Πατάκης 
Ακόμη μια ιστορία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου για το "ξένο", για το "διαφορετικό". Μέσα από έναν νέο ήρωα, τον Αληθινό (που πιστεύω πως θα αγαπηθεί ιδαίτερα από μικρούς και μεγάλους!), ο συγγραφέας μάς μιλά για τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον εκφοβισμό, αλλά και τη δύναμη που όλοι κρύβουμε μέσα μας και περιμένει να την ανακαλύψουμε. Γιατί όλοι μας έχουμε νιώσει "ξένοι" και "διαφορετικοί" κάποια στιγμή της ζωής μας...
Το βιβλίο συνοδεύεται από πρόλογο της ψυχολόγου Κατερίνας Λασκαρίδη και οδηγίες με βιωματικές δράσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Αγγελική Δαρλάση
Όταν έφυγαν τ' αγάλματα
Μεταίχμιο
(διατίθεται και σε e-book)
Ξεφυλλίστε το βιβλίο 
Μια ιστορία για ένα κορίτσι που είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τα αγάλματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου την εποχή του Β' Παγκοσμίου πολέμου, της Αντίστασης και της Απελευθέρωσης. Η Αγγελίνα μεγάλωσε μέσα στο μουσείο σχεδόν, οπότε τα αγάλματα είχαν γίνει οι καλύτεροι φίλοι της, με εξαίρεση τον "αληθινό" φίλο της, τον Τίκο. Άλλωστε, το ότι είχε ένα ολόκληρο κι ένα μισό, «καταραμένο» χέρι την έκανε να τους μοιάζει ακόμα περισσότερο. Όταν ο Μουσολίνι κήρυξε τον πόλεμο στην Ελλάδα, ο φόβος του ναζισμού επικράτησε και η έγνοια της προστασίας των εκθεμάτων του μουσείου έγινε προτεραιότητα για όλους τους εργαζόμενους του μουσείου και όλοι προστάτευαν το ίδιο μυστικό.Η Αγγελίνα θα θελήσει να μάθει εκείνο το μυστικό και θα βοηθήσει τον Τίκο να κρύψει το δικό του.


Ελένη Σβορώνου
Σκληρό καρύδι

Καλειδοσκόπιο (σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες)
Μια ιστορία βασισμένη σε ένα πραγματικό γεγονός, όπως αυτά που συμβαίνουν συνέχεια γύρω μας. Γιατί ξένος δεν είναι μόνο ο πρόσφυγας ή ο μετανάστης...
Η Αϊσέ, η εννιάχρονη ηρωίδα είναι ένα κορίτσι που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα της μαζί με την οικογένειά της, χωρίς όμως τον πατέρα της. Η Αϊσέ περνά δύσκολα, ωστόσο δεν παύει να ελπίζει και να αντιμετωπίζει τη ζωή με πείσμα και θέληση. Σε κάποιες από τις δυσκολίες της, συνοδοιπόρος της η κα Περσεφόνη, η γυμνάστρια του σχολείου της.
Μαίρη Τσόγκα
Διάβασέ μου κι άλλο!
Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
Μεταίχμιο
 Ο γάτος Κροίσος ζει ξέγνοιαστα σε ένα πλουσιόσπιτο, ώσπου η κρίση φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή του. Πώς θα μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του ο καλοθρεμμένος και καλοζωισμένος γάτος, όταν θα βρεθεί ταλαιπωρημένος και τραυματισμένος σε ένα καταφύγιο για αδέσποτα ζώα; Και γιατί ο δεκάχρονος Μάνος, ένα αγόρι με δυσκολίες στην ανάγνωση, τον επισκέπτεται στο καταφύγιο και του διαβάζει ιστορίες με γάτες; Θα μπορέσει άραγε ο Κροίσος να ξανανιώσει βασιλιάς;
Μια ιστορία για την ελπίδα μέσα στις δυσκολίες και τις ανατροπές της ζωής, για τη θεραπευτική δύναμη των παραμυθιών, για τη φιλία, και την αποδοχή άνευ όρων.

 
Σαμάνθα Φρίντμαν 
Ο κήπος του Ματίς
Εικονογράφηση: Κριστίνα Αμοντέο
Απόδοση: Χρήστος Μπουλώτης
Μέλισσα
Ένα νέο καταπληκτικό βιβλίο για τη χαρτοκοπτική τέχνη του Ματίς από το ΜοΜΑ.
Δείτε την αναλυτική παρουσίαση του βιβλίου 


Φρανκ Βίβα
Η μικρή Σάρλοτ Σκηνοθέτις
Απόδοση: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Μέλισσα
Ένα από τα λίγα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας στην ελληνική αγορά για την τέχνη του Κινηματογράφου. Μια ακόμη μοναδική έκδοση από το ΜοΜΑ. 
Δείτε την αναλυτική παρουσίαση του βιβλίου
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου