Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, μόνιμες συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr


Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Πρώτη συνάντηση 2013-14

Παιχνίδια με τα βιβλία...

Στην πρώτη μας συνάντηση, για να γνωριστούμε λίγο καλύτερα, "παίξαμε" με σκληρόδετα εικονογραφημένα βιβλία, δίνοντας έμφαση στο εξώφυλλο, στο εσώφυλλο και στο οπισθόφυλλό τους. Αφού χωριστήκαμε σε ομάδες και διαβάσαμε το βιβλίο που επιλέξαμε, το παρουσιάσαμε και δημιουργήσαμε το δικό μας εικαστικό περιβάλλον στο εσώφυλλο του βιβλίου. Ταυτόχρονα παίρνοντας το ISBN, το εντάξαμε στην εικαστική μας δημιουργία, δίνοντάς του τη μορφή ενός σημαντικού στοιχείου της ιστορίας. Τα βιβλία που διαβάσαμε και "παίξαμε" είναι τα εξής:

Τασούλα Τσιλιμένη, Δέντρο από αγάπη, εικ. Δέσποινα Καραπάνου, Παπαδόπουλος
Ο Μίλτος, η Μίνα, η Ροζαλία, ο Τσε και...η βαλίτσα, Ε.Ψ.Υ.Π.Ε (συλλογικός τόμος)
Μαρία Παπαγιάννη, Μια άλλη μέρα θα νικήσεις εσύ!, εικ. Εύα Θάρλετ, Πατάκης
Ιζαμπελ Πιν, Όταν λείπει ο μπαμπάς μου..., (μτφ. Σταυρούλα Μαρδάκη), Παπαδόπουλος
Μανος Κοντολέων, Κόκκινο καραβάκι, κόκκινο ποδήλατο, εικ. Μυρτώ Δεληβοριά, Ψυχογιός
Φράνση Σταθάτου, Ο μπαμπάς μου ο καλός, μεγάλος, γκρίζος λύκος, εικ. Χρήστος Δήμος, Άγκυρα
Ανθούλα Αθανασιάδου, Το μαγικό κουκλόσπιτο, εικ. Λιάνα Δενεζάκη, Άγκυρα

Ας ρίξουμε μια ματιά στις δημιουργίες μας.....

Μια άλλη μέρα θα νικήσεις εσύ!


                                                               Δέντρο από αγάπη


 

Κόκκινο καραβάκι, κόκκινο ποδήλατο


 

Όταν λείπει ο μπαμπάς μου...                                   
                                     Ο Μίλτος, η Ροζαλία, ο Τσε και...η βαλίτσαΤο μαγικό κουκλόσπιτοΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου