Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, μόνιμες συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr


Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Λέσχη Ανάγνωσης - Φιλαναγνωσίας: Επιτέλους ξεκινάμε!

   Το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου και το Δ.Σ. Αυλώνα οργανώνει για δεύτερη χρονιά Λέσχη Ανάγνωσης για εκπαιδευτικούς με βιβλία Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας.
   Για το σχολικό έτος 2013 – 2014 θα δημιουργηθούν δύο ομάδες που θα λειτουργήσουν σε δύο κύκλους (α’ εξάμηνο και β΄εξάμηνο σχ. έτους) με διαφορετικές θεματικές ενότητες. Στον πρώτο κύκλο η θεματική των βιβλίων που θα διαβάσουμε σχετίζεται με την οικογένεια και τις σχέσεις των μελών της, ενώ στο δεύτερο κύκλο η θεματική σχετίζεται με την κοινωνικο-συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Και στους δύο κύκλους θα ασχοληθούμε με ποικίλα είδη βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας (μικρή ιστορία, μυθιστόρημα, παραμύθι, ποίημα, βιβλίο γνώσεων, κόμικ).
   Οι συναντήσεις της Λέσχης θα πραγματοποιούνται σε δύο διαφορετικούς χώρους παράλληλα, ώστε να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί της Α’ και της Β’ περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, κάθε 15 ημέρες και θα έχουν διάρκεια 2 ωρών. Στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου η συνάντηση θα γίνεται ημέρα Τετάρτη και ώρα 7-9 μ.μ., ενώ στο Δημοτικό Σχολείο Αυλώνα η συνάντηση θα γίνεται ημέρα Πέμπτη και ώρα 5-8 μ.μ.. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ορίζεται στους 15 για κάθε κύκλο, καθώς μεγαλύτερος αριθμός θα δημιουργούσε πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της Λέσχης. Προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους θα εκπονήσουν πολιτιστικό πρόγραμμα σχετικό με τη Λογοτεχνία ή τη Φιλαναγνωσία.
   Οι αναγνώσεις των βιβλίων, θα συνοδεύονται και από δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι οποίες θα σχεδιάζονται με μορφή εργαστηρίου από τους εκπαιδευτικούς και θα αναρτώνται στο blog της Λέσχης. Στο τέλος κάθε κύκλου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
   Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης για τον πρώτο κύκλο (α’ εξάμηνο), πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τη Δευτέρα, 21-10-2013 συμπληρώνοντας την αίτηση και αποστέλλοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων Αν. Αττικής (politistika@dipe-anatol.att.sch.gr ή ckouraki@hotmail.gr ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου