Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, μόνιμες συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr


Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Ξεκινάει η Λέσχη Ανάγνωσης - Φιλαναγνωσίας για Εκπαιδευτικούς για το σχ. έτος 2015-16!Τα Πολιτιστικά Θέματα της Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου οργανώνει κύκλο συναντήσεων με τίτλο «Λέσχη Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας για Εκπαιδευτικούς» με βιβλία Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας. Στόχος της Λέσχης είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας που κυκλοφορούν, τη θεματολογία τους και τον τρόπο αξιοποίησής τους στη τάξη, καθώς και η ανταλλαγή δημιουργικών απόψεων γύρω από αυτά.

Για το σχολικό έτος 2015 – 2016 θα δημιουργηθεί μια ομάδα ανάγνωσης, η οποία σε κάθε συνάντηση θα συζητά το βιβλίο το οποίο έχει επιλέξει να διαβάσει, θα το αξιολογεί, θα προτείνει τρόπους αξιοποίησής του στην τάξη και θα προαποφασίζει το βιβλίο με το οποίο θα ασχοληθεί στην επόμενη συνάντηση. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα πραγματοποιούνται συναντήσεις με συγγραφείς, σεμινάρια και εργαστήρια σε σχέση με το παιδικό βιβλίο, τα οποία θα παρακολουθούν τα μέλη της Λέσχης κατά προτεραιότητα, καθώς και όσοι εκπαιδευτικοί εκτός Λέσχης επιθυμούν.

Οι συναντήσεις της Λέσχης θα πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα (έως το μήνα Απρίλιο), ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:00 – 8:30 μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου.

Οι αναγνώσεις των βιβλίων, θα συνοδεύονται και από βιβλιοκριτική και δραστηριότητες φιλαναγνωσίας (όπου είναι εφικτό). Όλο το υλικό των συναντήσεων θα αναρτάται στο blog της Λέσχης στην ηλεκτρονική δ/νση (http://lesxhanagnosis.blogspot.gr/). Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 31-10-2015 συμπληρώνοντας την αίτηση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου