Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr






Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων με την αρχή της σχολικής χρονιάς


 Μάνια Καπλάνογλου
Η μαμά μου κι εγώ
Εικονογράφηση:
Τζουλιάνο Φέρρι
Πατάκης
Διαβάστε ένα απόσπασμα 

Μια όμορφη εικονογραφημένη ιστορία για τη σχέση γονιών - παιδιών, για τις διαφορές που χωρίζουν δυο γενεές, αλλά και για την αγάπη που τις ενώνει. Μια μικρή αφήγηση που με απλά λόγια και όμορφες εικόνες λέει πολλά και σημαντικά.


Λορ Μονλουμπού
Χαμένοι στο Μουσείο 
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Μεταίχμιο
Διαβάστε ένα απόσπασμα 

Μικρή, ευρηματικά εικονογραφημένη ιστορία για μια σχολική επίσκεψη στο Μουσείο. Μια ιστορία που αποτυπώνει οικείες (για τους εκπαιδευτικούς τουλάχιστον...) και χιουμοριστικές  στιγμές εκπαιδευτικών επισκέψεων, αναφέρει τον κανονισμό επίσκεψης σε ένα μουσείο, αλλά πάνω απ' όλα μιλά, έστω και έμμεσα, για τη σημασία του να έχεις κάποιον να σου κρατά το χέρι, όταν έχεις χαθεί...

Ούτε Κράουζε
Ο Σαυρής και η αριθμοσαλάτα
Μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου
Μεταίχμιο

Πώς μπορεί ένας δεινόσαυρος να μάθει να κάνει πράξεις και να γράφει με τη βοήθεια του κατοικιδίου του; Πολύ εύκολα, ειδικά αν το κατοικίδιο είναι ένας προϊστορικός άνθρωπος με το όνομα Λούσυ! Ο Σαυρής μαθαίνει εύκολα και απόλυτα βιωματικά να κάνει αυτό που μισούσε πάντα: τις εργασίες για το σπίτι! Αν θέλετε να βρείτε και εσείς τον τρόπο να κάνετε το διάβασμα απόλαυση, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τον Σαυρή στη νέα του διασκεδαστική ιστορία....




Πάνος Τσερόλας
Τζου, ο Δεινόσαυρος Ανζού (και ένας κεφάλας)
Εικονογράφηση: Λέλα Στρούτση
Κέδρος

Και μια που μιλάμε για δεινόσαυρους, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε μια παλιότερη (2015) κυκλοφορία βιβλίου από τις εκδόσεις Κέδρος, καθώς θεωρούμε πως η ανάγνωσή του στην τάξη θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Πρόκειται για ένα βιβλίο γνώσεων με τη μορφή μυθοπλασίας για την Κρητιδική Περίοδο, 70 εκατομμύρια χρόνια πριν, την εποχή που κυριαρχούσαν οι φοβεροί και τρομεροί δεινόσαυροι! Ο συνδυασμός περιπέτειας και γνώσης, καθώς και το προϊστορικό παράρτημα, όπου έγκυρες επιστημονικές πληροφορίες δίνονται με εύληπτο τρόπο, καθιστούν το βιβλίο απολαυστικό, αλλά και απόλυτα συμβατό με τα κριτήρια επιλογής ενός καλού των βιβλίου γνώσεων.


Καλλιόπη Κύρδη
Πλούτωνας και Περσεφόνη
Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου
Σειρά: Μυθολογικά παραμύθια
Μεταίχμιο


Ακόμη δύο βιβλία από τη σειρά Μυθολογικά παραμύθια του Μεταίχμιου, τα οποία εμπλουτίζουν την ήδη υπάρχουσα συλλογή των μύθων. Οι ιστορίες είναι ειπωμένες με απλή, παραμυθιακή μορφή, ενώ ταυτόχρονα ζωντανεύουν με μοναδικές εικόνες και συνοδεύονται από εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

 
Αντώνης Παπαθεοδούλου 
Ο μύθος της αράχνης
Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας
Σειρά: Μυθολογικά παραμύθια
Μεταίχμιο








Ούρσουλα Ντουμποσάρσκι
Κοκός και Αλμπέρτα, Οι μυστικοί Φάκελοι
Ο μυστηριώδης ανανάς
Εικονογράφηση: Τέρι Ντέντον
Απόδοση: Αναστασία Καμβύση
Μεταίχμιο 

Δύο βιβλία από την αστυνομική σειρά μυστηρίου και περιπέτειας Κοκός και Αλμπέρτα. Ο Κοκός Καρλομάγνος είναι ο λίγο φοβιτσιάρης, αρχηγός της Αστυνομίας του Μπουένος Άιρες. Η Αλμπέρτα είναι η πιο έξυπνη ξαδέρφη του. Μαζί λύνουν δύσκολες υποθέσεις, ενώ ο αναγνώστης μελετά τις εικόνες, ακολουθεί στοιχεία και λύνει γρίφους μαζί τους.
Δύο διαδραστικές αστυνομικές περιπέτειες, βασισμένες στην πάντα επιτυχημένη συνταγή του διδύμου των ηρώων, που μπλέκουν με χιουμοριστικό τρόπο σε περιπέτειες. 
 
Ούρσουλα Ντουμποσάρσκι
Κοκός και Αλμπέρτα, Οι μυστικοί Φάκελοι
Ο απειλητικός γλόμπος
Εικονογράφηση: Τέρι Ντέντον
Απόδοση: Αναστασία Καμβύση
Μεταίχμιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου