Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, μόνιμες συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr


Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Τα Νέα μας - Επίσκεψη της Έρικας Γαρμπή στη Λέσχη Ανάγνωσης για Εκπαιδευτικούς


Την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013, η συγγραφέας Έρικα Αγγέλικα Γαρμπή επισκέφθηκε τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών με το βιβλίο της Δέλτα Χι και ο Μηχανισμός, Εκδ. Ιπτάμενο Κάστρο. Ο περιπετειώδης και φαντασιακός χαρακτήρας του βιβλίου με θέμα το μηχανισμό των Αντικυθήρων και το μυστήριο που κρύβεται πίσω από αυτόν, κέρδισε το ενδιαφέρον μας.
  
 

Η συγγραφέας συνομίλησε με τα μέλη της Λέσχης, παρουσίασε το βιβλίο της και πρότεινε δραστηριότητες φιλαναγνωσίας με βάση την υπόθεση και τους χαρακτήρες του έργου (δείτε τις δραστηριότητες εδώ) . 
Όλοι εμείς γίναμε για λίγο παιδιά, φτιάξαμε χάρτινα καραβάκια, 


παίξαμε με τις καρτέλες δημιουργικής γραφής και φτιάξαμε τις δικές μας ιστορίες, 


είδαμε ένα βιντεάκι για το Μηχανισμό των Αντικυθήρων

 και δώσαμε τα χαρακτηριστικά που θα επιθυμούσαμε να έχει ο ήρωάς μας.
Ευχαριστούμε πολύ την Έρικα Αγγέλικα Γαρμπή για την προθυμία της και για τις ιδέες που μοιράστηκε μαζί μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου