Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, μόνιμες συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr


Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Δραστηριότητες Φιλαναγνωσίας - Βιβλία γνώσεων

Η Μυρσίνη και η Ιερή Χήνα
Μάνια Δούκα
Εκδόσεις Ίνδικτος
Δραστηριότητες
Προτάσεις βασισμένες στην ιστορία του βιβλίου, η  οποία έχει ως ήρωες τα γλυπτά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
  • Επισκεπτόμαστε το Ενθικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Διαβάζουμε το βιβλίο στο μουσείο με αντίστοιχη περιήγηση στα εκθέματα.
  • Αναπαράσταση του μύθου της Δήμητρας με την προσφορά των δημητριακών στον Τριπτόλιμο, μπροστά από την στήλη.
  • Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και γίνεται αναπαράσταση κάποιου άλλου αποσπάσματος.
  • Φτιάχνουμε κολάζ από αρχαία αγάλματα και σύγχρονες εικόνες. Βλέπουμε τα κολάζ του Ελύτη και διαβάζουμε κάποια ποιήματά του (για να δείτε αντίστοιχες δραστηριότητες εδώ).
  • Επόμενες αναγνώσεις: Χρήστος Μπουλώτης, Το άγαλμα που κρύωνε, Πατάκης, Λίτσα Ψαραύτη, Τα δάκρυα της Περσεφόνης, Πατάκης, Ελένη Σαραντίτη, Ο κήπος με τ’ αγάλματα, Καστανιώτης.
Σχεδιασμός δραστηριοτήτων: Αντωνιάδου Νικόλ, Κατσίκη Κατερίνη, Σκουρλή Βασιλική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου