Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, μόνιμες συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr


Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Δραστηριότητες Φιλαναγνωσίας - Βιβλία γνώσεων

Θαύματα του φυσικού κόσμου
Ντέιβιντ Μπέρνι
Μετάφραση-Επιμέλεια: Ευαγγελία Μαυρικάκη
Εκδόσεις Πατάκη

Δραστηριότητες
  • Διαλέγουμε μια θεματική ενότητα από αυτές του βιβλίου και μπαίνουμε στο ρόλο των ζώων που ζουν στην αντίστοιχη περιοχή. Παρουσιάζουμε τη ζωή τους στους άλλους απαντώντας στις ερωτήσεις τους, δίνοντας μια μορφή συνέντευξης
  • Κατασκευάζουμε ζώα με πλαστελίνη.
  • Κατασκευάζουμε μάσκες με τη μορφή ζώων.
  • Φτιάχνουμε το αλφαβητάρι των ζώων.
  • Επίσκεπτόμαστε το Αττικό ζωολογικό πάρκο και διαβάζουμε εκεί αποσπάσματα από το βιβλίο.
  • Βλέπουμε ντοκυμαντέρ του Κουστώ.
  • Βιντεοσκοπούμε έντομα στην αυλή του σχολείου και δημιουργούμε βίντεο.
  • Ακούμε φωνές από το ζωικό βασίλειο και τις αναγνωρίζουμε.
  • Επόμενες αναγνώσεις: Το βιβλίο της ζούγκλας, Ψυχογιός
Σχεδιασμός δραστηριοτήτων: Κλεονίκη Κεφοκέρη, Βασιλειάδου Ράνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου