Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr






Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Τα Νέα μας - Συνάντηση με το Βαγγέλη Ηλιόπουλο




Τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση για τη φετινή χρονιά στη Λέσχη Ανάγνωσης για εκπαιδευτικούς. Προσκαλεσμένος μας ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, συγγραφέας και εκπαιδευτικός. (περισσότερες πληροφορίες για το συγγραφέα και το έργο του μπορείτε να δείτε εδώ)

                             
Ο κος Ηλιόπουλος μίλησε μαζί μας για τα βιβλία του, για τη διαδικασία συγγραφής τους, για τη θέση της φιλαναγνωσίας στην τάξη, αλλά και για τα θέματα που απασχολούν τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς στο σύγχρονο σχολείο. 
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα βιβλία του με ήρωα τον Τριγωνοψαρούλη και στις ιστορίες που έχει γράψει για την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε με θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία και κυρίως τα παιδιά. Αφορμή το νέο βιβλίο  Ο Μίλτος, η Μίνα, η Ροζαλία, ο Τσε και...η βαλίτσα. Στο βιβλίο αυτό ο Ηλιόπουλος έχει γράψει την ιστορία με τίτλο "Η βαλίτσα", η οποία ως θέμα έχει τις συγκρούσεις και εντάσεις σε μια οικογένεια όπου υπάρχει ένα "άσχημο" διαζύγιο.

Τον ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη και για τα βιβλία που δώρισε σε όλα τα μέλη της Λέσχης μας και περιμένουμε το νέο βιβλίο του Τριγωνοψαρούλη το Σεπτέμβριο!


Μέχρι τότε... σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι και Καλές Αναγνώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου