Λίγα λόγια για εμάς...


Καλώς ήρθατε στο Blog της Λέσχης Ανάγνωσης και Φιλαναγνωσίας, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο "Κυριάκος Παπαδόπουλος" του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το 2015.
Το Blog δημιουργήθηκε το 2013, με αφορμή τη Λέσχη Ανάγνωσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης και στεγάζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου. Στόχος της Λέσχης είναι μέσα από την ανάγνωση βιβλίων παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, την ανταλλαγή απόψεων και το σχεδιασμό φιλαναγνωστικών δραστηριοτήτων, να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως δράση στον εκπαιδευτικό κύκλο και κατ' επέκταση στους μαθητές.
Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, οι δράσεις και οι ιδέες που προκύπτουν μέσα από τις συναντήσεις της Λέσχης, θα παρουσιάζονται μέσα από το Βlog, ενώ ταυτόχρονα θα προτείνονται βιβλία θεματικά, θα παρουσιάζονται οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων και θα προβάλλονται δράσεις φιλαναγνωσίας σε σχολεία.
Υπεύθυνη συντονισμού της Λέσχης και διαχειρίστρια του Blog είναι η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης.

Από το Σεπτέμβριο του 2016, μόνιμες συνεργάτιδες του blog είναι η εκπαιδευτικός Τζελίνα Βογιατζόγλου και η συγγραφέας Βασιλική Κατέρη, η οποία έχει αναλάβει τη θεματική ενότητα "Η τέρψη της ανάγνωσης", με σκοπό από τη ματιά του απλού αναγνώστη -και όχι του εκπαιδευτικού- να σχολιάζει βιβλία που προσφέρουν τη χαρά της ανάγνωσης στα παιδιά.
mail επικοινωνίας:
ckouraki@hotmail.gr


Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Δραστηριότητες Φιλαναγνωσίας - Η Οικογένεια, Έλενα Αρτζανίδου

Η οικογένεια
Έλενα Αρτζανίδου
Εικονογράφηση: Ελένη Τσάμπρα
Ψυχογιός
 
 
 
 
Υπόθεση
Ο Αλέξανδρος εξηγεί στην αδελφή του, την Κικίτσα, τι είναι η οικογένεια. Οικογένεια είναι ο μπαμπάς, η μαμά και τα παιδιά. Οικογένεια είναι και η μαμά που μεγαλώνει μόνη της το παιδί της. Αλλά και ο μπαμπάς που μεγαλώνει μόνος του τα παιδιά του. Η Κικίτσα όμως μπερδεύεται. Τελικά, ποιοι είναι οικογένεια;
 
Δραστηριότητες
  • Συλλέγουμε εικόνες από περιοδικά, το διαδίκτυο κι από έργα τέχνης, με διάφορους τύπους οικογενειών,ανθρώπων και ζώων.
  • Φτιάχνουμε μ' αυτές τις εικόνες κολάζ οικογενειών.
  • Έκφραση απόψεων στο ερώτημα: ''τι είναι οικογένεια;'' και παρουσίαση των δικών μας οικογενειών μέσα από τις φωτογραφίες μας.
  • Σχεδιάζουμε σε χαρτί του μέτρου τις ''φιγούρες'' των μελών της οικογένειας π.χ. Μαμά, μπαμπάς...και γράφουμε μέσα αυθόρμητες λέξεις, που ταιριάζουν με το κάθε πρόσωπο και το ρόλο του.
  • Δημιουργούμε ομαδική αφίσα με τίτλο: ''τι είναι οικογένεια''.
  • Κάνουμε τη δική μας ζωγραφιά με θέμα: ''η οικογένεια μου''.
Σχεδιασμός Δραστηριοτήτων από τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης: Παναγιώτα Κωνσταντίνα, Κονδύλη Χρύσα, Γραμματικού Αμαλία
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου